Rodik

Prebivalci Rodika poznajo vsak košček svoje zemlje in povsod v naravi, kjer je odtis človekove roke, je zapisana zgodba. Mitski park z dvanajst mitsko-folklornimi točkami vas tako ponese v svet naših prednikov k mitski babi, kultnem kačonu, šembilji – kot hudiču na gorečem vozu, krvavemu stegnu, k našim prednamcem ajdom, k enigmatičnim mestom vstopa v svet mrtvih prek jam do krščanskih oblikovalcev krajine.

 

Sprehodite se lahko po dveh poteh: med drevesi po zgornjem flišnatem brkinskem delu ali pa po trdih kraških tleh na spodnjem apnenčastem delu, kjer se krasno pelje tudi s kolesom. Sledite zemljevidu in oznakam rdeče in sive barve. Kamniti označevalec vas bo opozoril na novo točko in ko stopite čez kamniti prag vstopite v mitski svet.

Ob pripovedi na aplikaciji najdite edinstveno izklesane skulpture z motivom pripovednega izročila na tisti točki. Reši uganko in se fotografiraj! Fotko objavi na omrežjih z #Mitski park Rodik. Najbolj izvirni motivi so nagrajeni! Rešitev vseh ugank te pripelje do Babe v Interaktivnem centru v Rodiku.

Čas trajanja:

brkinski del: 2h + za dodatno točko Križen drev 30 minut, za dodatno točko Pod Lisičino 20 min;

kraški del: 2h hoje, 1h s kolesom + za dodatno točko Fukova jama 40 min (15 min s kolesom), Globoka jama 40 min (15 min s kolesom)

Kontakt

Občina Hrpelje – Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14
6240 Kozina
SLOVENIJA

T: +386 (5) 680 01 50
F: +386 (5) 680 01 80

E: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si
W: http://www.hrpelje-kozina.si