Mitski park Rodik je dobitnik ČASTNEGA VALVAZORJEVEGA PRIZNANJA

  1. septembra je bila v Tolminu slovesna podelitev Valvazorjevih odličij za izjemne dosežke na področju muzejstva za leto 2021. Podeljena je bila Valvazorjeva nagrada za življenjsko delo, Valvazorjeve nagrade za enkratne dosežke, častna Valvazorjeva priznanja ter Valvazorjev nagelj.

Mitski park Rodik je prejel častno Valvazorjevo priznanje za posebno prezentacijo pripovednega izročila.

»Je edinstven primer inovativne in izvirne muzejske interpretacije, kjer obiskovalci spoznavajo mitsko izročilo v svojem izvirnem naravnem okolju – in situ. Razstava v Centru za obiskovalce s soočenjem različnih resnic presega klasično znanstveno interpretacijo.« so bile besede strokovne komisije, ki jo sestavljajo pomembni muzejski svetovalci, muzejski svetniki in direktorji različnih slovenskih muzejev.

Pred začetkom poletja so nas obiskali in ocenjevali po lestvici 15 kriterijev. Ponosni in hvaležni, da smo dobitniki tako prestižne nagrade, hkrati pa je tudi to spodbuda za nadaljnjo delo, seveda vselej pod budnim strokovnim očesom.

Snovalkam Mitskega parka Katji Hrobat Virloget, Špeli Šedivy, Neži Čebron Lipovec, Ani Plestenjak, Sanji Jurca Avci in vodji projekta Ester Mihalič iskrene čestitke za izjemno delo.

Priznanje je prevzela županja Občina Hrpelje-Kozina, Saša Likavec Svetelšek in se v nagovoru zahvalila tudi vaščanom Rodika, ki s projektom živijo, ga podpirajo in nadgrajujejo.

Čestitke tudi vsem ostalim dobitnikom odličij.

Če Mitskega parka še niste obiskali imate zdaj razlog več. Dobrodošli.

Ekipa Mitskega parka