Predstavljanje projekta „MITSKI PARK“ na festivalu kamna

Festival kamna v Pliskovici na slovenskem Krasu je letos potekal že petič. Prireditev je tradicionalno, dvodnevno dogajanje, ki je velikega pomena tako za Obalno – kraško regijo, Pliskovico kot tudi za kamnoseštvo na Krasu. Namen festivala je promocija vsestranske uporabe kamna in tradicionalne kamnoseške obrti. Med 16. 5. in 19. 5. se je tam odvijal pester program – kamnoseške in druge rokodelske delavnice za otroke in odrasle, pohodi in kolesarjenje po poteh kamnosekov, delavnice gradnje suhozidov, strokovna predavanja itd.

V soboto in nedeljo so člani projektne skupine obiskovalcem predstavljali projekt Mitski park. Projektni partner Inkubator d.o.o. Sežana, v projektu zadolžen za oblikovanje in izdelavo kamnitih označevalcev sprehajalno/kolesarske poti, ki bo nastala v okvirju projekta Mitski park, na prizorišču festivala je izdeloval tri kamnite označevalce poti v Rodiku, obiskovalcem pa so s pomočjo plakatov predstavili in promovirali celoten projekt.
Predstavnica vodilnega partnerja Občine Hrpelje-Kozina ter predstavnica Zavoda za šport, turizem in prosti čas sta pa sodelovali na ‘kamnarski kuhnci’, kjer so društva pripravljala jedi. Punci sta promovirali Mitski park z jedjo ‘babji lonec’.

Mitski park – Interreg SI – HR @festivalkamna @@obcinahrpeljekozina @inkubatorsezana @izobrazevalnosrediscesezana @stip #kamen #Kras