Rodik

Prebivalci Rodika poznajo vsak košček svoje zemlje in povsod v naravi, kjer je odtis človekove roke, je zapisana zgodba. Mitski park z dvanajst mitsko-folklornimi točkami vas tako ponese v svet naših prednikov k mitski babi, kultnem kačonu, šembilji – kot hudiču na gorečem vozu, k našim prednamcem ajdom, k enigmatičnim mestom vstopa v svet mrtvih prek jam in »mrtvih počival« in do krščanskih oblikovalcev krajine.

 

Sprehodite se lahko po dveh poteh: med drevesi po zgornjem Lintverjevem krogu po flišnem brkinskem grebenu ali pa po spodnjem Babinem krogu na trdih kraških tleh na apnenčastem delu, kjer se krasno pelje tudi s kolesom. Sledite zemljevidu in oznakam rdeče in sive barve. Kamniti označevalec vas bo opozoril na novo točko in ko stopite čez kamniti prag vstopite v mitski svet.

Ob pripovedi na aplikaciji najdite edinstveno izklesane skulpture z motivom pripovednega izročila na tisti točki. Reši uganko in se fotografiraj! Fotko objavi na omrežjih z #mitskiparkrodik. Najbolj izvirni motivi bodo nagrajeni! Rešitev vseh ugank te pripelje do babe v Interaktivnem centru v Rodiku.

Čas trajanja:

Lintverjev krog: 2 uri;  za dodatno točko Križen drev 30 minut, za dodatno točko Pod lisičino 20 min;

Babin krog: 3 ure hoje, 1 ura s kolesom; za dodatno točko Fukova jama 40 min (15 min s kolesom), do Globoke jame 40 min (15 min s kolesom)

Kontakt

Center za obiskovalce Mitski park Rodik
Rodik 6
6240 KOZINA
Slovenija

T: +386 (0) 70 569 882

E: info@mitski-park.eu
W: www.mitski-park.eu

CENTER ZA OBISKOVALCE, TIC, TRGOVINA

JANUAR, FEBRUAR, MAREC, APRIL, OKTOBER,
NOVEMBER, DECEMBER
ponedeljek – petek   9.00 – 15.00
sobota, nedelja, prazniki   9.00 – 16.00

MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER
ponedeljek – petek  8.00 – 16.00
sobota, nedelja, prazniki  8.00 – 17.00

JULIJ, AVGUST
ponedeljek – nedelja, prazniki  8.00 – 18.00

ZAPRTO: 25. december in 1. januar

Za najavljene skupine je obisk možen skozi vse leto.