Predstavljanje projekta „MITSKI PARK“ na festivalu kamena

Peto izdanje Festival kamena održalo se u mjestu Pliskovica na području slovenskog Krasa. Festival je tradicionalna, četverodnevna manifestacija od izuzetnog značaja za Obalno – krašku regiju, mjesto Pliskovicu, kao i za tradiciju klesanja kamena na Krasu. Svrha festivala je promocija svestrane uporabe kamena i tradicionalnog klesarstva. Između 16. i 19. svibnja se na lokaciji odvijao raznovrstan program – klesarske i druge zanatske radionice za djecu i odrasle, planinarenje i biciklizam „putevima klesara“, radionice za gradnju suhozida, stručna predavanja itd.

U subotu i nedjelju su članovi projektnog tima posjetiteljima predstavili projekt Mitski park. Projektni partner Inkubator d.o.o. Sežana, zadužena za dizajn i izradu kamenih putokaza za označavanje  buduće pješačko – biciklističke staze koja će nastati u okviru projekta Mitski park, je na festivalu izrađivao tri kamena putokaza. Kroz izrađeni promotivni materijal se posjetiteljima festivala predstavilo svrhu i planirane rezultate projekta.

Predstavnica vodećeg partnera Općine Hrpelje-Kozina i predstavnica Zavoda za sport, turizam i slobodno vrijeme su sudjelovale u gastronomskom dijelu programa i promovirale projekt jelom „babin lonac“.

Mitski park – Interreg SI – HR @festivalkamna @@obcinahrpeljekozina @inkubatorsezana @izobrazevalnosrediscesezana @stip #kamen #Kras